Shapton Kuromaku

Prohlédnuté produkty

  • Banner

  • KDE NÁS NAJDETE?

8000 brusný kámen, Kuromaku SHAPTON K0710 melounový

SHA-K0710

Nový produkt

brusný kámen Shapton Kuromaku & hrubost JIS 8000 & K0710 & melounový . KUROMAKU je první sada barevně označených brusných kamenů na světě, přičemž každá barva představuje jiný stupeň hrubosti, odkazující na japonskou normu JIS. Praktické plastové pouzdro usnadňuje skladování kamenů a lze jej také použít jako držák kamene při ostření.

Více informací

1 999 Kč s DPH

Více informací

brusný kámen 8000, KUROMAKU SHAPTON K0710

.

Japonský výrobce vodních kamenů Shapton z Nabatame v provincii Tochigi je známý výrobou těch nejtvrdších brusných kamenů na světě. Ve srovnání s téměř jakoukoli jinou značkou mají kameny Shapton tendenci zůstat déle rovné a potřebují mnohem méně časté srovnávání brusné plochy.
KUROMAKU je první sada barevně označených brusných kamenů na světě, přičemž každá barva představuje jiný stupeň hrubosti, odkazující na japonskou normu JIS.
Praktické plastové pouzdro usnadňuje skladování kamenů a lze jej také použít jako držák kamene při ostření.
Brusné kameny Shapton vynikají při hrubém broušení břitu a při rychlém vytváření efektivního požadovaného úhlu břitu. Zkušenosti s ostřením na kamenech řady KUROMAKU, budou zcela odlišné od zkušeností s ostřením na kamenech ostatních výrobců. Cítíte relativní tvrdost kamenů Shapton a zjistíte, že si neustále kontrolujete, zda skutečně ostří obrušujete. Ve skutečnosti ale materiál ubíráte a to překvapivě rychle!
Na rozdíl od tradičních vodních kamenů, Shapton kameny ostří neleští do vysokého lesku; místo toho zanechávájí velmi jemný matný povrch. Není jisté, zda to ovlivňuje konečnou efektivní ostrost, ale je dobře známo, že některé z nejlepších a nejdražších japonských přírodních kamenů také nezanechávají zrcadlový povrch a konečná ostrost, které lze u těchto kamenů dosáhnout, je právem nepřekonatelná.
Kameny Shapton mají velice nízkou absorpci vlhkosti, takže po smočení kamene lze okamžitě zahájit broušení. Je proto velmi důležité nenechávat tyto kameny ve vodě příliš dlouho, 5-10 minut pro hrubé kameny je více než dostatečné a lešticí kameny (od JIS 4000) je třeba ponořit pouze na krátkou dobu. SHAPTON kameny jsou vyrobeny z keramického prášku s pojivem ze syntetické pryskyřice a jsou proto citlivější na vlhkost než „spékané“ kameny, jako jsou např. kameny Zanmai nebo Matsunaga.
Přes toto všechno se i tyto vodní kameny při používání stávají konkávními a vyžadují pravidelnou rekondici. Naše srovnávací kameny RISAM tuto práci zvládnou na výbornou. Plochý kámen je nezbytný pro účinné ostření, zejména plochých sekáčů a nožů se širší čepelí.


✅ kvalitní brusný kámen KUROMAKU
✅ brusivo – karbid křemíku (SiC)
✅ barevné rozlišení drsností
✅ vysoce efektivní ostření
✅ zrnitost brusného kamene JIS: 8000
✅ velmi vysoká tvrdost a pomalé opotřebení brusného kamene
✅ velmi rychlý brusný a leštící efekt
✅ rozměr brusného kamene s podložkou: 210x70x15mm
✅ vhodný pro broušení tvrdých ocelí
✅ plastový obal slouží i jako podstavec kamene při broušení
✅ brusný kámen lze použit i s olejem (nedoporučujeme)
✅ brusný kámen vhodný k broušení všech ostří s vyjímkou keramických nožů. Je možné ostřit nářadí na opracování dřeva a zahradnické vybavení

Upozornění: Přečtěte si prosím pozorně výše uvedené poznámky. Dozvíte se mimo jiné, proč by Shapton kameny neměly zůstat ve vodě déle, než je nezbytně nutné. Kromě tohoto důležitého bodu najdete odpovědi na mnoho dalších souvisejících otázek o těchto kamenech. Výrobce nabízí rady ohledně výběru druhů zrna pro různé fáze ostření různých druhů nástrojů a běžných ocelí. Naše rada pokrývá pouze obecné pokyny pro používání kamenů. Pokud máte různé další nápady, máte jiné zkušenosti s tímto typem kamene nebo znáte různá doporučení z jiných odborných zdrojů, měli byste je vzít v úvahu při rozhodování o tom, které kameny koupit.
.
Základní jednoduchá pomůcka pro výběr kamenů zní:
Brousící kameny (japonská zrnitost JIS 80-400)
Udržovací kameny (japonská zrnitost JIS 400-3000)
Leštící kameny (japonská zrnitost JIS 3000-30 000)
.
Dellinger záruka: Začněte krájet a řezat jako profesionální šéfkuchař ještě dnes! Udržujte své nože neustále ostré a v perfektní kondici.
Brusné kameny od Dellinger přicházejí se 100% zárukou spokojenosti nebo zárukou vrácení peněz bez rizika. Garantujeme vynikající produkt, který vám poskytne tu nejlepší službu. Jakýkoliv brusný kámen, nebo jiný produkt od nás se může stát moudrým řešením dárku k narozeninám, svatbě nebo Vánocům. Překvapíte jak domácí tak i profesionální kuchaře.

8 dalších produktů ve stejné kategorii:

Follow us on Facebook